Om Oss

Om Customcyklar

Verkstaden ligger ca 2 minuter från Fruängen Centrum på Ellen Keys gata 93 där den öppnade 2008, den drivs idag och startades upp av Thomas Engberg som redan från början har fokuserat på att restaurera och bevara vintage cyklar av alla slag. En viktig del har naturligtvis också alltid varit att reparera och serva cyklar av alla möjliga slags modeller och märken, gammalt som nytt. Vi som jobbar här är Thomas Engberg, Ronny Cedergren och Oskar Strid. Gemensamt har vi bred kunskap och brinner för att lösa problem, reparera och skapa speciallösningar efter behov och önskemål. Eftersom vi jobbar med ett så brett utbud av cyklar är det inte ovanligt att vi behöver använda oss av vintageverktyg som inte längre tillverkas eller säljs, vissa tillfällen har vi även uppfunnit egna metoder och verktyg för att klara av vissa jobb.

Showroom ligger precis brevid verkstaden, här kan du inspireras eller köpa någon av våra renoverade cyklar som fått ett nytt liv. Vi försöker ha lite av varje redo till försäljning och säljer cyklar året om.

Idén är ganska enkel, på sommaren säljer vi våra renoverade cyklar och på vintern när det är lugnare gör vi i ordning fler cyklar som vi sedan säljer nästföljande säsong. Även om Idén är enkel kan resan dit vara klurig då vi behöver hitta reservdelar och tillbehör som kanske inte längre tillverkas. Men belöningen att få se en cykel rulla iväg igen och göra någon glad motiverar oss att gå framåt till nästa projekt och utmaning.

Vi som skruvar på cyklarna

Thomas Engberg
Ronny Cedergren
Oskar Strid
Albin Stålberg